Fotokronika
Cocina espaňola - Španělská kuchyně
25. května 2016
V rámci výuky španělského jazyka si žáci deváté třídy vyzkoušeli uvařit podle receptu ve španělštině některá typická španělská jídla:
Gazpacho (studená rajčatová polévka), tortilla de patatas (bramborová tortila), pealla (pokrm z rýže a mořských plodů).
- Gazpacho
Gazpacho ingredientes: tomates (rajčata), pimientos verdes (zelené papriky), pimiento rojo (červená paprika), pepino (okurka), cebolla (cibule),ajo (česnek), sal (sůl), aceite de oliva (olivový olej), vinagre (ocet), pan (chléb).
- Tortilla de patatas
Ingredientes: Patatas (brambory), cebolla (cibule), huevos (vejce), aceite de oliva virgen (panenský olivový olej), sal (sůl).
- Paella
Ingredientes: arroz (rýže), mariscos (mořské plody), pollo (kuřecí maso), azafrán (šafrán), aceite de oliva, sal (sůl), pimienta (pepř), cebolla (cibule), ajo (česnek), verduras (zelenina).