Stará verze | Mapa webu | Vyhledávání

Archiv

2020 / 2021

Fotokronika

Cocina espaňola - Španělská kuchyně

25. května 2016

V rámci výuky španělského jazyka si žáci deváté třídy vyzkoušeli uvařit podle receptu
ve španělštině některá typická španělská jídla:
Gazpacho (studená rajčatová polévka), tortilla de patatas (bramborová tortila), pealla (pokrm
z rýže a mořských plodů).

  1. Gazpacho
    Gazpacho ingredientes: tomates (rajčata), pimientos verdes (zelené papriky), pimiento rojo (červená paprika), pepino (okurka), cebolla (cibule),ajo (česnek), sal (sůl), aceite de oliva (olivový olej), vinagre (ocet), pan (chléb).


  2. Tortilla de patatas
    Ingredientes: Patatas (brambory), cebolla (cibule), huevos (vejce), aceite de oliva virgen (panenský olivový olej), sal (sůl).


  3. Paella
    Ingredientes: arroz (rýže), mariscos (mořské plody), pollo (kuřecí maso), azafrán (šafrán), aceite de oliva, sal (sůl), pimienta (pepř), cebolla (cibule), ajo (česnek), verduras (zelenina).


Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale Turnaj ve stolním fotbale

© Sedmikráska [ skola@sedmikraska.cz, (+420) 57 57 53 923 ]